Grillowane boczniaki z sałatą i kiełkami

Kiedy Marcel wyrusza na swoje kolejne granie, ja mogę poeksperymentować z tym, co lubię najbardziej. Na plan pierwszy wychodzą potrawy z produktów, w których nigdy nie płynęła ani jedna kropla krwi. Zapewniam, będzie pysznie 🙂

Potrzebujecie:

  • boczniaki 🙂
  • sałatę lodową
  • kiełki rzodkiewki
  • cebulę
  • natkę pietruszki
  • gałkę muszkatołową (może być mielona)
  • pieprz – najlepiej świeżo mielony, jest bardziej wyrazisty w smaku
  • sól
  • opcjonalnie oliwa

Rozdzielam boczniaki, doprawiam solą, pieprzem i gałką muszkatołową, a następnie układam na rozgrzanym ruszcie (można skropić oliwą, ale nie jest to konieczne ), posypuję pokrojoną natką pietruszki. Dorzucam do tego plastry cebuli. Na talerzu rozkładam porwaną sałatę lodową – żółciutki środeczek jest najlepszy,  dodaję grillowane grzyby i posypuję kiełkami. Rewelacyjne i szybkie danie. Smacznego.

_MG_60643

Komentarze

komentarzy