Leśna jajecznica z bazylią

Smak odkryty zupełnie niedawno. Niby oczywisty, a jednak okazuje się, że można podać jaja w świeży i niepospolity sposób. Bazylia nadaje ciekawego smaku dobrze znanej jajecznicy z grzybami. Polecamy na wspólne śniadanie.

Potrzebujecie:

  • garść grzybów leśnych
  • łyżkę masła lub oliwę
  • do 10 liści bazylii
  • gałązka majeranku (może być też suszony)
  • szczypior
  • 2 duże jaja
  • sól, pieprz

Oczyszczone i umyte grzyby podsmażamy na maśle przez około 5 minut. Wrzucamy posiekaną bazylię i majeranek. Wbijamy dwa jaja, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy, aż jaja się zetną. Posypujemy szczypiorem i podajemy do stołu. Są takie potrawy, które obydwoje jemy ze smakiem. Nie często możemy zjeść wspólne śniadanie, więc radość tym większa z odkrywania ciekawych smaków. To musi się udać:) Smacznego.

231

 

Komentarze

komentarzy