Kanapki z pastą z awokado i łososiem

Nauczyć Marcela jedzenia śniadań..to trudne, ale ja lubię wyzwania. Wykorzystując ostatni wspólny weekend przed wiosenną trasą zespołu Hunter, postanowiłam skusić go łososiem i awokado. To sprytne posunięcie, bo Marcel uwielbia ryby w każdej postaci. Śniadanie w okolicach południa, to zdecydowanie niedzielny przywilej.

Potrzebujecie:

  • awokado
  • 1 limonka
  • pół  papryki chilli
  • 4 kromki chleba pełnoziarnistego
  • 100 g wędzonego łososia
  • 2 łyżki serka mascarpone
  • przyprawy: sól, pieprz czarny

Obrane awokado rozgniatam widelcem i mieszam z sokiem z limonki oraz drobno posiekaną chilli. Dodaję sól i świeżo mielony pieprz. Kromki chleba pełnoziarnistego pokroiłam w trójkąty. Posmarowałam pastą z awokado i nałożyłam na każdą wędzonego łososia. Dodałam kleksy serka mascarpone. Podałam Marcelowi 🙂 Zjadł 🙂

Komentarze

komentarzy