Sałata z orzechami laskowymi i pieczarkami

Śniadanie? Może kolacja? Wybierzcie sami. Sałatka idealna na każda porę dnia i na każdą okazję. Połączenie orzechów laskowych, sera gorgonzola oraz pomidorów suszonych sprawia, że kubki smakowe szaleją. Rozsmakujcie się w niej razem z nami.

Potrzebujecie:

  • opakowanie roszponki
  • 150 g sera gorgonzola
  • kilka suszonych pomidorów
  • 250 g pieczarek
  • garść orzechów laskowych
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • ząbek czosnku
  • pieprz, sól

Pokrojone w grube plastry pieczarki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni do czasu aż się zarumienią :). Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Suszone pomidory kroimy w paski, ser w kostkę, a orzechy na połówki. Wszystkie składniki mieszamy w misce, polewając dresingiem przygotowanym z oliwy, octu i czosnku, przeciśniętego przez praskę. Smacznego 🙂

Komentarze

komentarzy